Heb je de introductiecursus gevolgd? Of heb je op een andere manier mediteren geleerd? Als je tot de conclusie bent gekomen dat je verder wilt gaan op het zenpad, dan kun je deelnemen aan de doorlopende groep.

Regelmatig met een groep mediteren ondersteunt je eigen zenpraktijk. Het is een aanmoediging om zen in je dagelijks leven te integreren. Dat is veel meer dan alleen regelmatig mediteren. Het is een voortdurende oefening in aandachtig en betrokken zijn.

De grote oefening is steeds weer om bereid te zijn om dit moment volledig te leven, hoe het ook is. We oefenen met zachtheid, steeds aanwezig bij alles wat zich aandient.

De ruimte waarin we zenmeditatie beoefenen, de zendo, ademt daarom beoefening: we spreken niet in de zendo, behalve tijdens de dharmales. We dragen geen schoenen in de zendo. We houden de zendo netjes. We maken een buiging als we de zendo binnenkomen.

Een avond van de doorlopende groep heeft het volgende verloop:

Zazen (= zitmeditatie): 25 minuten
Kinhin (= loopmeditatie): 10 minuten
Zazen: 25 minuten
Dharmales: 30 – 40 minuten

Locatie: Kuna Ludado – Centrum voor Wel-Zijn, Brinkgreverweg 122, 7412 AG Deventer.

Covid-19 -omstandigheden: Van de deelnemers vragen we dat ze gevaccineerd zijn of, indien dat niet het geval is, voorafgaand aan de bijeenkomsten een zelftest te doen. Dat doen we op basis van vertrouwen (we gaan dat dus niet controleren).
Dinsdagochtendzen via Zoom: van 8.00 tot 8. 45 uur. Eén periode zaken van 25 minuten en korte gelegenheid voor uitwisseling.
Woensdagavondzen: woensdag van 19:30 tot 21:30 uur. Twee periodes zaken met beweegpauze, (Dharma)les en geloftes
Wil je meedoen aan een (of beide) van deze online-bijeenkomsten, neem dan contact op.