Heb je de introductiecursus gevolgd? Of heb je op een andere manier mediteren geleerd? Als je tot de conclusie bent gekomen dat je verder wilt gaan op het zenpad, dan kun je deelnemen aan de doorlopende groep.

Regelmatig met een groep mediteren ondersteunt je eigen zenpraktijk. Het is een aanmoediging om zen in je dagelijks leven te integreren. Dat is veel meer dan alleen regelmatig mediteren. Het is een voortdurende oefening in aandachtig en betrokken zijn.

De grote oefening is steeds weer om bereid te zijn om dit moment volledig te leven, hoe het ook is. We oefenen met zachtheid, steeds aanwezig bij alles wat zich aandient.

De ruimte waarin we zenmeditatie beoefenen, de zendo, ademt daarom beoefening: we spreken niet in de zendo, behalve tijdens de dharmales. We dragen geen schoenen in de zendo. We houden de zendo netjes. We maken een buiging als we de zendo binnenkomen.

Een avond van de doorlopende groep heeft het volgende verloop:

Zazen (= zitmeditatie): 25 minuten

Kinhin (= loopmeditatie): 10 minuten

Zazen: 25 minuten

Dharmales: 30 – 40 minuten

Tijdens de meditatieperiode bestaat de mogelijkheid om op afspraak een kort gesprek over je beoefening met de leraar te hebben.

Bijeenkomsten van de doorlopende groep zijn op donderdag van 19:45 tot 21:30 uur.

Locatie: Boeddhistisch Centrum ´Het Pakhuis´, Raamstraat 59, Deventer.